Korunní 880/101, Praha 3 +420 728 562 404
title image

Aktuálně

Institut módní tvorby® / aktuálně

Tento týden startujeme hned 2 dlouhodobé kurzy – kurz šití s lektorkou Ditou Krupicovou a nový termín našeho oblíbeného kurzu BASIC 🧡.

 

 👉🏻 A na co dalšího se můžete těšit v dohledné době?

 

• Seminář o textilních a oděvních materiálech s Ditou Krupicovou, 26. 4. 2024
• Víkendový kurz: Úvod do módního průmyslu s Barborou Míkovou, 4. 5. – 5. 5. 2024
• Kurz šití s Kate Guič, 7. 5. 2024 – 9. 7. 2024

 

Nebo také na dlouhodobý kurz MEDIUM, který otevíráme už 9. května ✨

 

Institut módní tvorby slaví 14 let! 🎉✨

 

Děkujeme vám, našim studentům, absolventům a všem, kteří nás podporují – vaše vášeň pro módu a touha učit se je to, co nás žene vpřed. Vážíme si každého z vás a máme radost, že je vás čím dál tím víc. Těšíme se na další roky plné inspirace, výzev a společné módní tvorby!

 

Pokud Vás zajímají odpovědi na otázky proč ředitelka IMT Klára Haunerová Institut založila nebo co bylo během celé doby fungování nejtěžší, tak si rozhodně pusťte krátké video na Instagramu, kde se dozvíte všechny zajímosti, včetně toho co právě chystáme!

 

Valérie Jurčíková (@valerie_jurcikova) je naší novou tváří, kterou můžete nyní pravidelně v ateliéru potkávat během dlouhodobého kurzu šití, kurzů BASIC a MEDIUM. Studenty ve výuce vede svěží a moderní formou k získávání zkušeností a dovedností v oblasti oděvního designu.

 

Ke své vlastní tvorbě přistupuje konceptuálním způsobem, kdy oděv vnímá spíše jako skulpturu obklopující lidské tělo. Často také pracuje s textilními experimenty či jinými nezvyklými materiály. Inspirují ji životní situace, okolnosti nebo prostředí, ve kterých se v daný moment nachází.

 

Přečtěte si více o naší skvělé lektorce v záložce fashion tým. Najdete tam také odkazy na zajímavé články a rozhovory! ✨

🌟 NEW MODELS WANTED 🌟

 

Pro dlouhodobou spolupráci hledáme modelku, která by prezentovala autorské modely vytvořené našimi studenty při závěrečných obhajobách.

 

Požadavky: konfekční velikost 36, přibližná výška 175 cm.

 

První termíny focení proběhnou ve čtvrtek 29. 2., 14:00 – 15:30 a 7. 3., 14:00 – 17:00. Poté je možné domluvit se na dlouhodobé spolupráci na dohodu nebo živnost.

 

V případě zájmu zašlete své jméno, výšku, míry, fotografie (portrét + celá postava) spolu s kontaktem na email info@institutmodnitvorby.cz! 📩

Posuňte své šicí dovednosti na vyšší úroveň s designérem Janem Smejkalem (@jan_smejkal)! 🪡

Během 10týdenního kurzu se vám otevře prostor k realizaci vlastních modelů, přizpůsobených přesně podle vaší pokročilosti! Pozornost budeme věnovat také přípravě střihů podle střihových šablon a individuální konzultaci.

Nejbližší termín nás čeká již za měsíc!
➡️ 7. 2. – 10. 4. 2024, 17:30 – 20:30

Chcete se dozvědět o možnostech digitálního navrhování a ovládat software CLO3D (@itsclo3d)? Představujeme vám nový kurz pro mírně pokročilé! 🎉

Po víkendovém workshopu digitálního navrhování rozšiřujeme nabídku s možností delší variantou kurzu, kde se během 5 týdnů naučíte zkonstruovat digitální prototyp podle technických instrukcí a střihů.

👩🏼‍💻 Kdo vás kurzem provede?
@zil_julie_vostalova módní návrhářka, která propojuje tradičního řemeslo s možnostmi digitálního navrhování, vývojem digitálního fittingu a přesahy do AR, VR a MR.

🗓️ Kdy a jak se na kurz můžete přihlásit?
Nejbližší termín: 14. 3. 2024 – 11. 4. 2024

V každém kurzu BASIC se teď můžete těšit na inspirativní přednášku Stepana Vashkeviche s názvem „So good, so wasteful: čas na změnu módního průmyslu je dnes.“

Stepan vám během přednášky přiblíží aktuální stav globálního textilního průmyslu a podělí se s vámi o pohled na to, jak může koncept cirkulární ekonomiky pozitivně ovlivnit náš způsob nakládání s textilem. 🌐
Získáte také cenný přehled o principech udržitelnosti, které můžete uplatnit jako designer, výrobce módy nebo také jako spotřebitel. 👗♻️

Věděli jste, že naše kurzy najdete také na portálu MPSV – jsem v kurzu? 👩🏼‍💻

Pokud přemýšlíte nad změnou kariéry, toužíte zlepšit své dovednosti a být připraveni na výzvy budoucnosti, máme pro vás skvělou příležitost. Ať už jste registrováni jako uchazeč o zaměstnání, aktivně pracujete, podnikáte nebo jste na mateřské dovolené, můžete získat finanční podporu na vzdělávací kurzy.
Stačí se zaregistrovat, vybrat si z naší nabídky kurzů a ověřit si, zda můžete získat finanční podporu.

Dneska vám představujeme lektorku Michaelu Královou (@michaela___kralova), kterou budete mít příležitost potkat v rámci nového kurzu Online marketingu (nejen ve fashion) 🎉. Míša je odbornicí v oblasti PPC kampaní a správy sociálních sítí včetně vytváření komplexních kampaní.


V rámci kurzu vás provede krok za krokem světem online marketingu a ukáže vám, proč je tato oblast pro módní značky tak klíčová. Představí vám nástroje jako Google Analytics a Google Ads a získáte dovednosti k úspěšnému využívání sociálních sítí, včetně Facebooku, Instagramu a TikToku. Navíc se naučíte základy grafického designu a efektivního e-mail marketingu.

Minulý týden jsme v ateliéru zahájili hned několik kurzů BASIC a přivítali nové studenty! 🎉
Máme pro vás skvělou zprávu – stále máte ještě šanci se připojit k našemu dlouhodobému kurzu, který vás provede základy šití a navrhování od A do Z! 🪡

➙ Držíme vám poslední volné místo a to v termínu od 11.10. 2023 do 20.3. 2024

Hledáme lektora/lektorku oděvních kurzů

 

Díky velkému zájmu o naše oděvní kurzy jsme se rozhodli rozšířit náš fashion tým o dalšího člena. Hledáme oděvního designera, který by doplnil náš stávající tým.
NÁPLŇ PRÁCE
👉🏻 lektorská činnost
👉🏻 předměty výuky: módní kresba, střihy a modelace (technika Free drape výhodou), realizace modelů pod dohledem návrháře, udržitelná móda aj.

V rámci KURZU BASIC se přes teoretické základy módní tvorby propracujete k praxi a vlastnímu navrhování. Jedna z odpočinkových, ale velmi přínosných hodin je proto návštěva designéra přímo v jeho ateliéru. A my jsme se včera s našimi studenty vydali za @otakar.senkyr do @virulent.official

👇🏻CO SI ODNÁŠÍME?
…že práce návrháře a majitele fashion brandu není pro každého, ale @otakar.senkyr je skvělým příkladem toho, že když má člověk nadšení, prvotní naivitu a jde do toho tak trochu po hlavě, dokáže zázraky.
Více na našem IG: módní kurzy / workshopy / semináře (@institutmodnitvorby) | Instagram

Poptáváme stážistu na 3 dny v týdnu v období 1.5. – 31.5. 2023
▫️organizace Institutu, administrativa, správa sociálních sítí, příprava kurzů, asistence lektorům, komunikace s klienty a vše, co bude potřeba podle rozvrhu
▪️stáž je neplacená
▪️ celý měsíc se můžete účastnit všech seminářů a workshopů zdarma
▪️ po absolvování obdržíte navíc poukaz na naše kurzy v hodnotě 10.000 Kč
📩 zájemci pište na email ředitelky IMT klara@institutmodnitvorby.cz

Minulý týden se nám otevřel nový kurz šití s lektorem @smejkalofficial 🖤
——
👉🏻A co nás čeká v dohledné době?
▪️workshop střihů pro naprosté začátečníky (více ve stories) 21.1. – 22.1. 2023 s @michaelacapkovastudio
▪️módní kresba s @smejkalofficial 28.1. – 29.1. 2023
A samozřejmě další kurzy, včetně dlouhodobého kurzu BASIC, který otevíráme v březnu▫️

Lekce Free drape v kurzu BASIC pod vedním @michaelacapkovastudio

Workshopy na listopad:
💻 9.11. – 7.12. 2022 Úvod do digitálního navrhování
👟 12.11. – 13.11. 2022 Ruční výroba bot
👗 19.11. – 20.11. 2022 Šití víkend

👗 26.11. – 27.11. 2022 Střihový workshop II. (metoda free drape)

www.institutmodnitvorby.cz

V IMT se zaměřujeme na střihy a střihové manipulace, včetně experimentální techniky Free drape a to v každém z dlouhodobých kurzů (BASIC/MEDIUM). Pro náročnější a pro ty, co se chystají na zahraniční školy nebo do módních domů je pak určen online kurz digitálního navrhování s @zil_julie_vostalova

Vyberte si svůj kurz na míru na stránkách www.institutmodnitvorby.cz

kurz MEDIUM s návštěvou 1x týdně pondělky večer začíná už 5.9. 2022 (ukončení 27.2. 2022
👉🏻Program je sestaven na základě dlouholetých zkušeností vyučujících tak, aby si pokročilý odnesl maximum teorie a praxe. Jedná se o kurz, který v IMT pilujeme více jak 10 let a kterým prošlo více jak 200 studujících. Kurz, který má jedinečnou koncepci a společně s kurzem pro začátečníky BASIC plnohodnotně konkuruje zahraničním institucím po celém světě.

Chcete se přijít podívat, jak to u nás chodí?
Tak máte příležitost přijít do našeho ateliéru na Vinohradech a zároveň nahlédnout do výuky v pondělí 29.8. 2022 v čase od 14 – 17.00.
Těšit se na Vás bude ředitelka IMT @haunerovaklara 👇🏻👇🏻👇🏻
rezervace není nutná a kávu připravíme☕️

25.8. 2022 letní jednodenní workshop výroby ledvinky nebo batohu z impregnovaného bavlněného plátna a kůže zaměřený na jednoduché provedení pod vedením @mum.ray
Kurz je určen pro pokročilé i pro začátečníky, kteří mají alespoň základní zkušenost s ovládáním šicího stroje. Střihové řešení je velmi jednoduché, stejně tak provedení. Díky správnému postupu a použití vhodného materiálu tak přes to vznikne funkční a estetický produkt – tedy ledvinka / crossbody nebo plátěný batoh.
✔️ přihlášky spuštěny

Střihový workshop I. už tento víkend 18.6. – 19.6. 2022 pod vedením @marketahorakovadesign
👇🏻👇🏻👇🏻

Pozornost bude věnována i individuálním projektům a střihovým modelacím na konkrétní typy postav. Doporučujeme všem začátečníkům a mírně pokročilým v oblasti střihů. V kurzu nešijeme, ale předpokládá se alespoň minimální zkušenost s šitím (student pro lepší pochopení může využít kaliko pro první prototyp).

👉🏻přihlášky spuštěny (odkaz ve stories)
👉🏻 cena 4.900 Kč

Nedávno u nás proběhl seminář Nauka o materiálech s @ditafil a @janamei_fashioncoach. Pokud chcete, aby vám seminář příště neutekl, tak už nyní se můžete hlásit na nový termín 23.9. 2022✔️
👉🏻 www.institutmodnitvorby.cz 👉🏻 workshopy a semináře 👉🏻Textilní s oděvní materiály

O víkendu 11.6. – 12.6. 2022 pořádáme workshop Základy módní kresby pro začátečníky👇🏻👇🏻👇🏻

Kurz je určen začátečníkům a mírně pokročilým studentům se zájmem o módní kresbu využitelnou v praxi. V rámci dvoudenního workshopu se student pod vedením oděvního designera naučí kreslit figuru pro účely módního návrháře a vyzkouší si odlišné techniky. Workshop je pod vedením designera @smejkalofficial

Víkendový střihový workshop s @marketahorakovadesign v termínu 18.6. – 19.6. 👉🏻 přihlášky otevřené

Víkendový workshop se zaměřením na střihy a střihové manipulace probíhá v malé skupince max 5 účastníků (zaručen individuální přístup). Sobotní a nedělní výuka v ateliéru IMT je věnována jak klasickým střihům (trupové oděvy, sukně, rukávy aj.), tak moderním střihům (aktuální podle trendů).

Aktuálně chystáme v Institutu👇🏻👇🏻👇🏻
▪️30.4. workshop Jak na sociální sítě s @mattpardus
▪️20.5. Seminář Nauka o materiálech s @ditafil a @janamei_fashioncoach
▪️ 1.6. – 10.8. Kurz šití s návštěvou 1x týdně
▪️ 4.6. – 5.6. Víkendový kurz šití
▪️11.6. – 12.6. Víkendový workshop módní kresby
▪️17.6. Jak úspěšně založit oděvní značku s @hinkovabarbora a @mimospacecz @monika_vaverova
▪️18.6. – 19.6. Střihový workshop pro začátečníky 1
▪️ 11.7. – 5.12. Fashion kurz BASIC pro začátečníky s celým naším týmem

Speciální host v kurzu MEDIUM @aleshnatek 💥

Nový termín kurzu od 5.9. 2022 do 27.2. 2023 na našem webu právě vyhlášen! Místo máme pro 5 studujících, tak neváhejte s přihlášením

Jarní nabídka v Institutu módní tvorby® je kompletní a přihlášky otevřeny 👇🏻👇🏻👇🏻

▫️Kurz pro začátečníky BASIC 21.4. – 25.9. 2022 s celým fashion týmem
▫️ Střihový workshop 1 (začátečníci) 9.4. – 10.4. 2022
▫️ Střihový workshop 2 (free drape technika) 20.5. – 21.5. 2022
▫️Bespoke tailoring (roční kurz) 3.5. – 14.2. 2022 pod vedením ateliéru @ditafil
▫️Nauka o materiálech s @janamei_fashioncoach a @ditafil 20.5. 2022 (nový termin)
▫️ Měsíční online kurz Úvod do módního průmyslu s @hinkovabarbora @zil_julie_vostalova @mattpardus  2.6. – 23.6. 2022

Pondělí v Institutu a práce na druhém modelu v kurzu BASIC.

V kurzu pro naprosté začátečníky realizují studenti tři modely pod dohledem designerů a modelářů. Třetí model metodou free drape se obhajuje před komisí.
👇🏻👇🏻👇🏻
Nový termín pro všechny zájemce je vyhlášen v termínu 21.4. – 15.9. 2022 a přihlášky jsou spuštěny na našem webu✔️

Od ledna opět začínáme! Koukněte se na naši nabídku a neváhejte s přihlášením, zbývají poslední místa v kurzech:

▪️ BASIC 3.1. (pondělky 14:00 – 17:00) a nebo 7.1. 2022 (pátky 17:30 – 20.30)
▪️ kurz digitálního navrhování online s @zil_julie_vostalova od 4.1. 2022
▪️Úvod do módního průmyslu online s ředitelkou IMT @haunerovaklara a hosty v termínu 6.1. – 27.1.
▪️ Střihový kurz pod vedením @ditafil (otevíráme pouze 1-2x do roka!)
▪️ Střihový workshop s @marketahorakovadesign v termínu 8.1. – 9.1. 2022

Kurz šití (10 lekcí s návštěvou 1x týdně) začíná už za týden‼️
Kurz doporučujeme všem zájemcům o klasické šití na úrovni mírně pokročilého/pokročilého studenta. Student si sám určuje náplň lekce a realizuje modely pod vedením lektorů z našeho fashion týmu. Pozornost je dále věnovaná konzultaci střihů a modelových úprav. Využívat můžete naše ateliérové střihové šablony. Není nutné si nosit vlastní sřihy. Kurz je vhodný zároveň pro studenty kurzu BASIC a MEDIUM v případě, že si chtějí rozšířit šicí lekce.
Lektorem kurzu bude @martin___havel

Tento týden jsme navštívili s kurzem BASIC ateliér @mimospacecz @monika_vaverova
….
Pokud se chcete i vy dozvědět, jak fungují oděvní designeři a jak ten náš oděvní byznys funguje v praxi, tak doporučujeme program BASIC, který je v naší nabídce se zahájením leden 2021

Už tento víkend u nás v Institutu WORKSHOP MÓDNÍ KRESBA pod vedením @smejkalofficial
👇🏻👇🏻👇🏻

Kurz je určen začátečníkům, př. mírně pokročilým studentům se zájmem o módní kresbu využitelnou v praxi. V rámci dvoudenního workshopu se student naučí základům figurální kresby, osvojí si základní kontrapost a vyzkouší si různorodé výtvarné techniky a styly. Absolventi workshopu získají základy potřebné pro tvorbu kvalitní módní kresby, naučí se kombinovat techniky a principy rychlé módní skici. Na získané znalosti a zkušenosti mohou účastníci kurzu doma navázat a kurz může pomoci při tvorbě vlastního portfolia.

S říjnem🍂 nám začínají nové programy a ještě máme poslední místa:
▫️kurz pro pokročilejší studenty (postačí základní dovednosti šití) MEDIUM v termínu 7.10. 2021 – 7.4. 2022
▫️Nauka o materiálech s @ditafil a @janamei_fashioncoach v termínu 8.10. 2021
▫️Jak založit úspěšnou oděvní značku spolu s @hinkovabarbora a @mimospacecz

Tak nezapomeňte včas poslat přihlášku✔️

Tento týden jsme oficiálně zahájili nový semestr a otevřeli kurzy BASIC a kurzy šití. Jsme nesmírně rádi, že jsme zpátky v plné síle a zvládli jsme ustát celou pandemii, která pro nás znamenala 5 měsíců být zavřený. Nesmírně si vážíme toho, že jste nám zachovali přízeň a chodíte dál. A my pro vás máme řadu nových programů v nabídce, které začínají už v říjnu. A veliká gratulace patří všem úspěšným absolventům programu BASIC a MEDIUM, kteří to i s tou pauzou nevzdali a VŠICHNI řádně ukončili studium. Tak se na vás všechny moc těšíme u nás na Vinohradech.

Přehled aktuálně otevíraných kurzů od září:

▪️fashion kurz BASIC pro naprosté začátečníky s návštěvou 1x týdně / 7.9. 2021 – 15.2. 2022 s týmem návrhářů, včetně @michaelacapkovastudio @smejkalofficial aj.
▫️kurz šití s návštěvou 1x týdně / 8.9. – 10.11. 2021 (od 10.00h nebo od 17.30h) s @martin___havel nebo @ditafil
▪️kurz šití – víkend / 4.9. – 5.9. 2021
▫️víkendový workshop: ruční výroba tenisek / 25.9. – 26.9. 2021 s @ceske_zdrave_boty
▫️kurz digitálního navrhování s @zil_julie_vostalova v termínu 1.9. – 29.9. 2021

23/8/2021 Jednodenní workshop se zaměřením na výrobu ledvinky nebo batohu je nově na webu! Můžete si udělat rezervaci a to na 13.11., kdy představíme tento workshop poprvé.

Kurz je určen pro pokročilé i pro začátečníky, kteří mají alespoň základní zkušenost s ovládáním šicího stroje. Střihové řešení je velmi jednoduché, stejně tak provedení. Díky správnému postupu a použití vhodného materiálu tak přes to vznikne funkční a estetický produkt – tedy ledvinka / crossbody nebo plátěný batoh. Kurz vede uznávaná designerka Lucie Michalcová, která tvoří pod značkou Mum-ray.

10/8/2021 Ředitelka IMT Klára Haunerová dneškem spustila předprodej své knihy Teorie klavíru s podtitulem Co mě naučili muži a na co jsem si přišla sama.

Knihu můžete zakoupit pouze pod odkazem 👇🏻👇🏻👇🏻
Klára v knize odhaluje své soukromí i začátky svého podnikání a kniha je autobiografickou zpovědí, která možná hodně překvapí. Držíme palce s prodejem🙏✨

2/8/2021 Tak ho konečně máme! Nový průmyslový overlock Texi quattro 24 N premium od @strimaczech 🖤. 2jehlový, 4nitný průmyslový overlock Texi pro lehké a střední materiály s možností jednoduché úpravy na 3nitný overlock, nebo typ overlocku pro úzký steh s obrubováním.

Dlouho jsme testovali typ, který nám bude vyhovovat, aby vydržel téměř vše a zvládli na něm pracovat naprostý začátečníci, aniž by nám od stroje utíkali. A právě Strima nás nadchla. A tak naši šicí „flotilu“ obohatil už druhý stroj od značky Texi, která se zaměřuje na profesionální použití.

25/7/2021 Zakladatelka a ředitelka IMT Klára Haunerová v otevřeném článku pro Glosa.social: Chceme si udržet unikátnost a pracovat s těmi nejlepšími. Naši studenti jsou bojovníci ochotní překopat i celý svůj život

Před více jak deseti lety založením Institutu módní tvorby® vyplnila Klára Haunerová díru na vzdělávacím trhu. Původně jí projekt sloužil jen jako prostředek k získání finančních prostředků na studium, nečekala, že kurzy vyvolají tak velký zájem. „To, že jsem byla tehdy jediná, kdo poskytoval kurzy šití, mě překvapilo,“ říká Klára, která v té době studovala módní tvorbu na London College of Fashion a na Nuova Academia di Belle Arti v Miláně. Celý článek o naší zakladatelce, najdete pod odkazem Glosa.social.

15/7/2021 Představujeme Michaelu Czerlinskou @scorpius.sacrum čerstvou absolventku kurzu MEDIUM, která obhájila před pár dny svou absolventskou kolekci “Scorpio collection” před porotou tvořenou @ditafil @monika_vaverova a @haunerovaklara

„Koncept a message této kolekce je omezit slabé sebevědomí lidí ve vyjádřování emocí, názorů a vizuálního vkusu a to ať už hlavně skrz oblečení které nosí po cokoliv jiného. Tato vizuální estetika je pro mě velmi důležitá, jelikož skrz ní dokážu projektovat mé vnitřní já,“  řekla o kolekci Michaela.

Gratulujeme a celou kolekci můžete shlédnout na IG @scorpius.sacrum

1/7/ 2021 Kdo by neznal Evu! Je to naše koordinátorka kurzů, která organizuje vše a všechny a v našem ateliéru je to právě ta osoba, se kterou komunikujete a která zpracovává veškeré přihlášky. Možná o Evě nevíte, že hlavním povoláním je fotografka @evephotographer_photo a krom fotografování pro Institut, úzce spolupracuje s řadou návrhářů, jako je například @berkyofficial. Její fotografie se objevily v časopisech Dolce Vita, Elle, Marianne, nebo v knize ředitelky IMT Kláry Haunerové Méně mít, Více žít a učebnici fashion managementu. Málokdo o ní ví, že Eva patřila k prvním studentkám našeho Institutu. Náš ateliér navštěvovala Eva tři roky a následně pomáhala s administrací a organizací v Institutu, až jsme si ji tu nechali a doufáme, že u nás už zůstane.

Přehled aktuálně otevíraných kurzů červen / červenec 2021

Jaké kurzy a workshopy pro vás chystáme se začátkem léta? Pokud se vám nechce čekat až do září, kdy startuje většina programu, tady máte přehled těch aktuálně otevřených, kde ještě máme volná místa:

Vítáme v našem fashion týmu talentovanou oděvní návrhářku Bc. Markétu Horákovou, BC

Od června je nás zase o jednoho více! Navázali jsme spolupráci s módní designerkou Markétou Horákovou, která má velké zkušenosti ze zahraničních škol a bude tak velikým přínosem v kurzech BASIC a MEDIUM. Markéta dokáže najít rovnováhu mezi kvalitou zpracování a zároveň udržitelného přístupu k tvorbě. Její první stáž v módním studiu v USA ji zavedla do dánského Herningu, kde na prestižní škole úspěšně vystudovala obor módní design. Pracovala v Belgii u české návrhářky Markéty Martiškové, jíž pomáhala s kolekcí z recyklovaných materiálů. Více na stránkách IMT / Fashion tým

Brzy v naší nabídce: Jednodenní workshop výroby ledvinky nebo batohu

Nově jsme navázali spolupráci s talentovanou Lucií Michalcovou, která v roce 2008 založila vlastní značku Mum ray, pod kterou vytváří zavazadla a módní doplňky s láskou a úctou k řemeslu. Kurz je určen pro pokročilé i pro začátečníky, kteří ale mají alespoň základní zkušenost s ovládáním šicího stroje. Střihové řešení je velmi jednoduché, stejně tak provedení. Díky správnému postupu a použití správného materiálu tak přes to vznikne funkční a estetický produkt. Během kurzu se studenti naučí sešívat, děrovat a nýtovat předem připravené plátěné a kožené komponenty. Též je možné si potisknout podšívku pomocí razítek a inkoustu na textil s vlastním textem. Kurz bude koncipován jako jednodenní a na našem webu se objeví na přelomu května/června. Omezen bude pro 5 studujících.

Kurz BASIC pro začátečníky otevíráme už 12.7. 2021

Nemusíte čekat až na září. Kurz BASIC, který je určený naprostým začátečníkům v oboru a je zaměřen na všechny aspekty oděvního sektoru. Předpokládá se, že student nemá žádné zkušenosti s módní tvorbou a šitím. Součástí výuky je řada přednášek a workshopů, které jsou nepostradatelné pro vzdělání v oboru. V kurzu se vystřídá řada vyškolených lektorů – návrhářů a specialistů z praxe podle konkrétního typu programu. BASIC program složí jako nepostradatelný základ pro všechny, kdo zvažují vlastní oděvní značku,  plánuji studovat v ČR nebo v zahraničí, ale i pro ty, co módní tvorba jen baví a chtějí si kreativní kurz užít.

Nové informace k otevření ateliéru

V pondělí 10.5. 2021 otevíráme po dlouhé odmlce ateliér Institutu módní tvorby®. Ateliér byl uzavřen po dobu dlouhých čtyř měsíců na základě vládního nařízení. Jsme moc rádi, že od pondělí pokračují všechny rozběhnuté kurzy, včetně kurzů BASIC a MEDIUM. Všichni naši studenti obdrželi nové upravené rozvrhy emailem nejpozději v pátek 7.5. Nové kurzy, workshopy a semináře mají termíny konání na webu a spuštěno je více jak 20 programů. Těšíme se na všechny a doufáme, že otevřeni už zůstaneme.

Všem děkujeme za trpělivost, Klára a Eva

ZAKLADATELKA A ŘEDITELKA IMT KLÁRA HAUNEROVÁ VE FORBES.CZ

Kláru Haunerovou móda oslnila už v útlém dětství. Poprvé s ní však z profesního hlediska přišla více do styku ve svých patnácti letech, kdy začala pracovat pro módní řetězec. Po dalších zkušenostech před jedenácti lety založila Institut módní tvorby®, který nabízí oděvní kurzy se zaměřením na komplexní vzdělání v módním průmyslu.

Mezi jeho nejúspěšnější studenty patří například módní návrhářka a studentka prestižní univerzity Central Saint Martins v Londýně, Andrea Vytlačilová, která je zároveň členkou loňského výběru 30 pod 30. Dále potom také Tamara Bodnárová stojící za značkou TAM ARA, která se soustředí na výrobu pohodlného a kvalitního formálního oblečení, nebo autor značky Virulent Otakar Šenkýř. Více v článku pro Forbes.cz.

AKTUÁLNĚ K OTEVŘENÍ NAŠEHO INSTITUTU

Na základě včerejšího jednání vlády nám svitla veliká naděje, že pokud bude situace nadále příznivá a počty nakažených budou klesat, tak jako doposud, týkal by se nás BALÍČEK 3. To by znamenalo možnost otevření našeho ateliéru k 10.5. 2021. Samozřejmě se na to vztahují přísná hygienická opatření a splnění dalších podmínek v podobě nízkého počtu nakažených. Každopádně sledujte náš Instagram a aktuální informace u nás na webu. Nyní je připravena zcela nová nabídka kurzů pro nové uchazeče, tak to omrkněte. Stávající studenti naváží na lekce, kde skončili a Eva bude cca 5 dní před otevřením zasílat nové programy do emailu. Děkujeme a budeme se na vás všechny těšit.

DÁRKOVÉ POUKAZY

Ačkoliv máme stále zavřeno a situace nám nedovoluje vyučovat a vést kurzy, tak jak jsme zvyklí, stále se můžete hlásit do online kurzů, které jsou aktuálně k dispozici, případně je nově otevřen kurz BASIC se zahájením od září.

Pokud teprve zvažujete kurz a nebo chcete udělat radost vaším blízkým, pak je tu možnost dárkového poukazu a to na konkrétní kurz, seminář, nebo workshop. Možnost je vystavit poukaz elektronicky, nebo v dárkové podobě (viz. foto) za příplatek 80 Kč. Dárkový poukaz můžete objednávat emailem na info@institutmodnitvorby.cz nebo přes náš přihláškový formulář.

STÁLE SE MŮŽETE HLÁSIT DO KURZŮ

Stále jedeme v onlajnu, i když věříme, že se otevřeme s koncem měsíce ??✨
Ale než se tak stane, stále se můžete hlásit do kurzů ??

13.4. Historie a současnost módy s Michaelou Čapkovou
22.4. Jak na sociální sítě S Matějem Pardusem
4.5. – 1.6. Digitální navrhování s Žil Vostálovou

DOMINIKA BÝMOVÁ

Představujeme Dominiku Býmovou, která prošla naším kurzem a následně založila udržitelnou značku @whitesage.organic pod kterou tvoří své nádherné kolekce.

Dominika je herečka (znáte např. ze seriálu Most!, Rapl či Přístav) a módní návrhářka. Jak divadlo, tak tvorba pro svou módní značku ji naplňuje velkou radostí. A to považuje za ohromný úspěch – pracovat s vášní a zápalem. Jak sama říká, největší radost jí v poslední době dělá práce v přírodě (což je s dlouhými hodinami strávenými mezi zdmi divadla občas těžké). Harmonii proto našla právě ve White Sage.